Certificats d’exportació d’Animals de companyia

Us adjuntem la informació facilitada pel Col·legi Oficial de Veterinaris de Barcelona en relació als canvis que s’han produït des de l’1 de Desembre d’enguany en referència a la tramitació dels certificats d’exportació d’animals de companyia.

A la clínica es seguirà expedint el certificat veterinari de salut com fins ara, és a dir, aquell que realitza el propi veterinari després de fer una revisió de salut a l’animal que ha de viatjar.

Esperem que aquesta informació us sigui d’utilitat pels que us estigueu plantejant viatjar amb els vostres animals.

IS0995K9R

 

A partir del proper dia 1 de desembre, l’entrega de certificats d’exportació d’animals de companyia es podrà dur a terme a les noves oficines de l’Àrea d’Agricultura i Pesca al número 12 del carrer Bergara de Barcelona. La tramitació també es podrà realitzar al PIF de l’aeroport (Terminal de càrrega, Edifici Clasa, 08020, El Prat de Llobregat) com fins ara.

Pel que fa a la resta de tipologies d’animals gestionats mitjançant l’aplicació CEXGAN, el procés només es podrà fer efectiu a la nova seu del C/ Bergara.

Aquest canvi d’adreça no afecta en cap moment al tipus de documentació sol·licitada, que segueix sent la següent:

  • Imprès Annex B
  • Certificat Sanitari del Veterinari Clínic que ha inspeccionat l’animal (model del Consell General de Col·legis de Veterinaris d’Espanya): original + fotocòpia
  • Passaport per animals de companyia de la UE (original + fotocòpia de les pàgines que continguin informació) o cartilla vacunal que contingui la informació requerida.
  • Tota informació específica requerida pel país de destinació, i fotocòpies de la mateixa.

La informació específica sobre les condicions sanitàries exigides pels països de destinació es poden consultar al següent enllaç (http://cexgan.magrama.es/Modulos/Default.aspx) o per telèfon (91 322 54 08), tot i que es recomana consultar-ho directament amb el Consolat de país en qüestió:

Horaris d’atenció al públic:

  • Presentació de documents: de dilluns a divendres de 9h a 14h
  • Recollida de certificats: al dia següent (de dilluns a divendres) de 9 a 14h
  • Atenció telefònica: de dilluns a divendres, de 9h a 10h i de 13h a 14h

Adreces i telèfons de contacte:

  • Àrea d’Agricultura i Pesca :

C/ Bergara, 12, 2º planta, Barcelona.
Tel: 93 520 96 75
Mail: mascotes.barcelona@seap.minhap.es

  • PIF Aeroport:

Terminal de Càrrega S/N. Edific Clasa, 08020 El Prat de Llobregat.
Tel: 93 520 92 20
Mail: mascotes.barcelona@seap.minhap.es