Eliminació inadequada en gats

Es tracta d’un problema bastant freqüent en aquells gats mantinguts dins de casa. Tot i que es tracta d’una conducta que trobem tant de mascles com en femelles, són els primers els que la solen mostrar amb major freqüència i que sol ocasionar major disgust i problemes.

Què és una eliminació inadequada?

En el cas dels gats, entenem per eliminació inadequada tota aquella evacuació que es produeix fora de la caixa de sorra. Dins d’aquest problema, el que es mostra amb més freqüència és la micció inadequada, que sol estar relacionada amb una conducta de marcatge. Com ja hem dit anteriorment, aquest tipus d’eliminació és més freqüent en mascles, els quals adquireixen una postura molt característica per a realitzar aquesta acció. El gat sol acostar-se d’esquenes a una superfície vertical (ja sigui una paret o un moble), aixeca la cua i fa una micció ràpida en forma d’esprai sobre la superfície. No elimina una quantitat molt gran d’orina, però la poca que expulsa té una olor molt característica i forta, que sol incomodar als que conviuen amb l’animal. Els altres tipus d’eliminacions inadequades, ja siguin femtes o orina en posició horitzontal, solen tenir altres causes més complexes, i solen requerir una atenció veterinària més específica.

Com es pot evitar la conducta de marcatge per orina?

Aquesta conducta sol estar molt relacionada amb la conducta sexual normal del gat. Sabent això, una solució molt eficaç per evitar aquest problema és la castració. Mitjançant aquest procediment (del qual podeu ampliar la informació clicant aquí), s’elimina la conducta problemàtica en un percentatge molt elevat dels casos.

cat-1382017414PaD

Podem fer res més?

Doncs es pot fer ús de certes tècniques dissuasòries. Aquestes consisteixen en fer un canvi de context de la superfície que el nostre gat està emprant per marcar amb orina. Una altra cosa que podem fer és enriquiment ambiental, per tal de proporcionar més distraccions al nostre animal. El vostre veterinari us assessorarà i donarà la informació pertinent per a que pugueu fer això vosaltres mateixos a casa.

També és molt important que eviteu emprar productes a base de lleixiu o amoníac per a netejar aquestes eliminacions, doncs en lloc d’eliminar-les, el que fan és reforçar la marca, i fer que l’animal encara vagi més a marcar a aquell lloc.

Tot i seguir aquests consells al peu de la lletra, l’acte que resulta més eficaç per evitar aquest problema és la castració.

CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ VOVET Febrer i Març 2019

És per aquesta raó, i per a facilitar l’accés a aquesta opció que a VOVET hem preparat una campanya amb importants descomptes per tal que esterilitzar al vostre gos o gat sigui més accessible.

Campanya esterilització Vovet 2019: 25% de descompte en la cirurgia d’esterilització i preu reduït en les proves preoperatòries del 14 de Febrer al 31 de Març.

Si esteu interessats, podeu adreçar-vos a la clínica per a demanar més informació o bé consultar-nos per telèfon o mitjançant el formulari de contacte. Us aclarirem qualsevol dubte que pugueu tenir.

Esperem que aquesta informació us hagi estat d’utilitat.