L’esterilització

L’esterilització és un procediment que en l’actualitat es practica de forma habitual als animals que conviuen dins del nucli familiar. Es tracta d’un procediment que preocupa als propietaris, doncs no està exempt de riscos, però avui, volem aclarir-vos les avantatges i desavantatges per a que pugueu prendre la decisió més adequada per al vostre animal.

L’esterilització es pot realitzar mitjançant un seguit de procediments quirúrgics pels quals els pacients esdevenen estèrils. En el cas de les femelles es practiquen tècniques que impedeixen el descens dels òvuls o la implantació d’aquests, i en el cas dels mascles s’interromp el pas dels espermatozous o la seva producció.

És un acte quirúrgic que s’ha de realitzar de forma rutinària i obligatòria a tots els animals que són adoptats en qualsevol dels centres d’acollida d’animals domèstics de Catalunya per tal de poder ajudar al control de la població d’animals.

preening

El procediment més utilitzat per esterilitzar les femelles és l’ovariohisterctomia. Mitjançant aquesta operació, s’extreuen els ovaris i l’úter, i les gosses queden estèrils, i no poden tenir més descendència. Aquest procediment aporta altres avantatges, com seria l’eliminació del zel, i si a més es realitza abans del primer zel el risc de presentació de tumors mamaris es veu reduït en un percentatge molt elevat. Extraient l’úter, evitem a més problemes amb una alta incidència en determinades edats, com poden ser les piòmetres o altres problemes uterins. A més, evitem les pseudolactacions, popularment conegudes com “embarassos psicològics”.

En el cas dels mascles, la forma més habitual de castració és l’orquiectomía. Aquesta tècnica consisteix en l’extracció d’ambdós testicles. En el cas dels mascles es veuen reduïdes les conductes sexuals associades als andrògens, com per exemple el marcatge territorial, les conductes agressives en vers altres mascles,o les fugides de casa per buscar femelles durant les èpoques de zel d’aquestes. A més, es redueix significativament l’aparició a edats més madures de problemes prostàtics. No està demostrat que per estar castrats els gossos es tornin menys actius o perdin olfacte.

Tanmateix, com qualsevol procediment quirúrgic, l’ovariohisterctomía i l’orquiectomía poden comportar certs riscos (el veterinari us informarà quan feu la visita per l’operació). Tant important és realitzar una bona cirurgia com ho és fer un bon seguiment postoperatori. Però podeu estar tranquils, això només comporta uns quants dies de repòs en un ambient el més adequat possible i un tractament de manteniment.

dog-1362222090IV1

Una altra cosa que cal tenir en compte és la tendència postquirúrgica de molts pacients a engreixar-se.  Això es pot controlar fàcilment si posem de la nostra part i controlem la ingesta calòrica del nostre animal. En l’actualitat hi ha pinsos adaptats a tal finalitat, amb una aportació energètica adequada als nous requeriments metabòlics del nostre animal i amb un efecte saciant que fan més fàcil i pràctic el control de pes.

RECOMANACIONS GENERALS

 •  Es recomana realitzar un panell sanguini general previ a la cirurgia, així com un electrocardiograma per valorar l’estat de salut general del pacient prèvia entrada al quiròfan. Podeu trobar més informació aquí.
 • Qualsevol animal que entri a quiròfan ha d’estar el màxim net possible i lliure de paràsits externs.
 • Qualsevol animal que es sotmeti a una anestèsia general ha de fer un dejú de sòlids de 12 hores previ a la cirurgia.
 • Cal informar al cirurgià de qualsevol problema de salut de l’animal (problemes cardíacs, respiratoris, neurològics, infecciosos…) o qualsevol alteració de l’estat habitual (zel, apatia…).
 • El sobrepès i la obesitat són considerats factors de risc a l’hora d’entrar a un quiròfan. En casos més severs, es recomana sotmetre a l’animal a un programa de pèrdua de pes previ a la cirurgia.

CAMPANYA D’ESTERILITZACIÓ VOVET Febrer i Març 2019

Com podeu veure l’esterilització dels nostres animals aporta més avantatges que inconvenients, justificant-se així l’acte quirúrgic. És per aquesta raó, i per a facilitar l’accés a aquesta opció que a VOVET hem preparat una campanya amb importants descomptes per tal que esterilitzar al vostre gos o gat sigui més accessible.

Campanya esterilització Vovet 2019: 25% de descompte en la cirurgia d’esterilització i preu reduït en les proves preoperatòries del 14 de Febrer al 31 de Març.

Si esteu interessats, només cal que us poseu en contacte amb nosaltres a través del formulari de contacte, trucant o venint a la clínica. Us aclarirem qualsevol dubte que pugueu tenir.

Esperem que aquesta informació us hagi estat d’utilitat.


Comments

 1. Antoni Lopez - 9 febrero, 2017 at 17:47 -

  Hola. Us agraïria que m’ informessiu sobre la campanya d’esterilització de gossos que teniu en aquest mes i el vinent.Conec bé del que es tracta i mes amb l’informació que aporteu.Concretament m’ interessa el cost d’aquesta intervenció pel meu gos i el benefici económic que suposa aquesta vostre promoció per considerar fer-ho ara o deixar-lo per a mes endevant. De moment com us dic es informació de preu d’ara o a posteriori de la promoció. Gràcies i salutacions.

  • vovet - 16 febrero, 2017 at 11:04 -

   Bon dia Antoni. Primer de tot disculpa la tardança en la nostra resposta. Enguany la campanya es basa en l’aplicació d’un 25% de descompte en el preu de la cirurgia i en preus especials en les proves preoperatòries. Per donar-te un pressupost més ajustat però, necessitem saber el pes de l’animal. Pots enviar-nos un correu a info@vovet.es o trucar a la clínica al 938495070, i tant avait com ens sigui possible et respondrem amb la informació que ens demanes. Salutacions des de Vovet.