Com superar la nit de Sant Joan

Molts animals tenen por o fins i tot fòbia als sorolls forts. És per aquesta raó que durant la revetlla de Sant Joan i la temporada estiuenca, aquests animals pateixen crisis d’ansietat que poden arribar a causar conseqüències molt greus.

Què podem fer per ajudar-los?

Doncs inicialment s’ha de procurar un ambient segur i confortable per l’animal, i això s’aconsegueix mitjançant unes senzilles pautes de maneig.

  • Evitar en mesura del possible l’exposició als focs artificials o petards, sobretot si aquests són predictibles.
  • Crear un ambient segur i agradable, el màxim aïllat dels sorolls i si pot ser a les fosques, per a que l’animal es pugui refugiar. Podem a més, crear un ambient més agradable posant una mica de música clàssica o la ràdio, per a que l’animal senti un altre estímul i es pugui distreure una mica.
  • A no ser que s’hi senti segur i ho toleri, evitar tancar-los en gàbies o altres estructures, ja que el més segur és que intentin escapar i podrien arribar a fer-se mal. És millor no deixar-los sols al jardí o la terrassa.
  • És recomanable assegurar-nos que han fet les seves necessitats abans d’aïllar-los, per tal d’evitar-nos sorpreses desagradables.
  • Si l’animal s’amaga en algun lloc, no hem d’intentar treure’l per la força, doncs augmentaríem el seu nivell de tensió i podríem resultar ferits.
  • No deixar la mascota ansiosa sola durant els focs. Tot i això, s’ha d’evitar calmar-los, ja que en un moment de por poden arribar a atacar. A més, hem d’evitar acaronar-lo o mimar-lo massa, però si procurar que ens vegi o ens senti la veu de manera ocasional. Hem d’actuar de la forma més natural possible.
  • Mai l’hem de castigar quan mostri conducta de por, amb aquesta actitud farem entendre a l’animal que hi ha alguna cosa que està malament, i que per tant si hi ha motius per tenir por.5369076442

 La prevenció és vital per assegurar que ningú prengui mal.

En cas que tot i amb les pautes el nostre animal mostri una conducta de por molt exagerada i sigui difícil controlar la situació, el podem ajudar administrant-li fàrmacs. Aquesta medicació disminueix el grau d’ansietat que pateix l’animal, ajudant-lo a suportar millor els sorolls forts. S’adequa la medicació segons l’edat, l’estat de salut de l’animal i la gravetat del cas. Acosteu-vos al vostre veterinari per a que us pugui assessorar millor i resoldre qualsevol dubte que tingueu.

I recordeu, prevenir els accidents és possible, i axí tots podrem passar una feliç revetlla de Sant Joan.