La salut dental

A diferencia de les persones, els gossos no tenen tanta tendència a desenvolupar càries, però això no vol dir que no haguem de tenir present la salut dental com part d’una vida sana per a les nostres mascotes.

Els principals problemes que patiran els nostres animals són el mal alè, la placa dental i la tosca, problemes que podem evitar amb una bona higiene dental. Hem de tenir en compte però, que aquest manteniment depèn de nosaltres. Per evitar que això passi i endur-nos un ensurt, és important revisar periòdicament la boca del nostre animal, i consultar a un professional en cas de detectar qualsevol d’aquests signes:

  • Mal alè accentuat
  • Dificultat a l’hora de menjar o mastegar (canvi ‘hàbits)
  • Rascat compulsiu de la part baixa de la cara (llavis)
  • Salivació excessiva (sialorrea)
  • Alteració dental: descoloració, dents trencats, torçats o pèrdua dental.
  • Alteracions gingivals: envermelliment, inflamació, zones doloroses o sagnat.
  • Incrustacions de tosca o presència elevada de placa dental.
  • Masses o pòlips dins la boca.

StockSnap - Martha Dominguez

Però, què són la placa i la tosca?

El menjar que ingereixen els animals es va acumulant entre les dents i al voltant de les genives. Aquests dipòsits esdevenen un lloc ideal per al creixement de bactèries, que en acumular-se van produint una capa blanquinosa que anomenem placa dental. Si aquesta placa no s’elimina, amb el pas del temps es va calcificant per efecte dels minerals que hi ha presents a la saliva, s’endureix i acaba formant la tosca. Aquesta anirà degradant paulatinament la geniva, fins el punt que pot arribar a provocar la pèrdua dela dent. A més, la tosca pot causar mal alè, problemes d’alimentació i fins i tot infeccions que poden suposar el risc de patiment de problemes cardíacs, hepàtics o renals.

Molts gossos ja mostren signes de problemes dentals a partir dels tres anys d’edat, essent la placa un dels primers símptomes que delaten una higiene bucal inadequada. Cal actuar abans que això passi!

Per a que mantenir la boca de les vostres mascotes sana, a VOVET hem creat el pla de medicina preventiva de Salut dental per a gossos i gats. Es tracta d’una pack que inclou la neteja bucal professional, el tractament preventiu i la visita de seguiment tot a un preu molt atractiu per a que ser constants amb la higiene bucal sigui més senzill.

La prevenció és molt important, doncs mantenint una bona salut buco-dental de les vostres mascotes podreu retardar (i en alguns casos fins i tot evitar) la necessitat de realitzar una neteja professional.

I per a fer-ho encara més fàcil a VOVET iniciem la campanya d’higiene dental amb importants descomptes.

Fins al 31 d’Octubre de 2019, oferim revisions bucals gratuïtes per a les vostres mascotes, així com un 25% de descompte en el pla dental VOVET.

Contacta’ns per a demanar més informació!!