Viatjar amb animals

Cada dia són més els que volen que els seus animals els acompanyin a tot arreu, i això inclou les vacances, ja sigui a casa o fora. La clau per a no tenir problemes, i que el nostres amics ens puguin acompanyar arreu és la planificació. Primer de tot hem de valorar els pros i contres de que ens acompanyi: li agrada viatjar o es mareja? Puc portar-lo a tots els llocs que vull visitar o pel contrari estarà més còmode i tranquil a casa?

Són moltes les preguntes que ens hem de fer per valorar la viabilitat de que la nostra mascota ens pugui acompanyar, així que des de Vovet us volem donar uns consells bàsics que sempre s’han de tenir en compte i unes quantes recomanacions així com llocs on podeu consultar per a organitzar aquestes vacances.

 

Woman and dog by Jesus Baez - Stockvault
Veterinari: sempre és recomanable fer una visita al vostre veterinari per comentar-li la vostra destinació i el tipus de viatge que voleu fer. A la clínica us donaran les millors recomanacions adaptades a cada cas, així com la informació que necessiteu sobre la documentació necessària per a viatjar a la vostra destinació, ja sigui la cartilla, el passaport o un certificat de viatge. A més, sempre és recomanable comprovar que les vacunes estan al dia, així com fer una revisió per veure que el viatge no pugui suposar cap risc per l’animal. Tanmateix, us podrà donar fàrmacs en cas que fos necessari per evitar marejos, vòmits o ajudar al vostre animal si li fa por viatjar però ho ha de fer de totes les maneres.

És recomanable tenir a mà el contacte d’algun dels veterinaris de la zona de la nostra destinació, per si tenim qualsevol necessitat o urgència un cop haguem arribat.

 

Allotjament: S’ha de pensar i reservar amb antelació. Hi ha alguns establiments on tot i que s’admeten animals, no es permet que aquests es quedin sols. Heu de valorar alternatives d’allotjament que us puguin ser més interesants, com apartaments, càmpings, xalets, cases rurals, etc. A continuació us facilitem uns buscadors que us poden ser de gran utilitat, com Se admiten mascotas, Aceptan perros, Viajar con perros  o Hot dog Holidays.

 

Transport: hem de valorar la viabilitat i seguretat de que el nostre company viatgi amb nosaltres. Això dependrà del medi de transport que escollim, així com de la durada del viatge

  • Cotxe: és la manera més còmoda de viatjar amb els nostres animals, doncs podem fer les parades que calguin i adaptar-nos fàcilment a la necessitats del moment. És important acostumar a la nostra mascota des de petita per a que no li resulti estressant i hem de disposar dels medis de contenció adequats per evitar accidents (ja sigui transportin, barreres o arnesos). És recomanable fer parades mínim cada dues hores per a que estirin les cames i puguin beure
  •  Avió: cal contactar prèviament amb la companyia aèria, doncs cadascuna té les seves normes i tarifes pròpies, i algunes no admeten animals a excepció dels gossos pigall. La majoria de vegades els animals han de viatjar a la bodega de l’avió, i calen una sèrie de documents per a permetre el vol (cartilla i vacunacions al dia, certificat veterinari de salut…).
  •  Tren: Els trens de Rodalies RENFE permeten l’entrada d’animals de companyia sense límit de pes, mentre que en els Regionals, llarga distància i l’AVE només admeten animals petits dins el transportin. Podeu trobar la tota la informació aquí.
  •  Vaixell: la majoria de navilieres tenen departaments específics per als animals, heu de tenir en compte però, que en els creuers, no sempre s’admeten animals. Informeu-vos de les condicions i tarifes abans d’embarcar.
  •  Agències de transport: en cas que us fos impossible portar al vostre animal amb vosaltres, teniu la opció de contractar una agencia de transport que ens porti la vostra mascota allà on vulgueu com Traveldog o MRW.

 

stockvault-ioriby by Fabio Grande

Destinació: cada cop més comerços i establiments admeten animals. Assegureu-vos quins són els locals “Pet-friendly” de la zona on aneu a passar les vacances (normalment tenen una senyalització a l’entrada). Si voleu fer una recerca prèvia, podeu consultar a Sr. Perro o en aquesta guia de la Fundación Altarriba.

Què fer en cas de no poder portar el meu animal amb mi? Doncs haureu de buscar alternatives. En cas que no tingueu cap familiar o amic que se’n pugui fer càrrec, podeu buscar ajuda professional, ja sigui mitjançant xarxes socials específiques com Dogbuddy, o contactant amb les residències canines de la vostra zona. Sempre és recomanable buscar referències i comprovar si us escau el lloc on deixareu el vostre animal  i/o la persona a qui li encarregareu les seves cures.

Mai havia estat tan fàcil viatjar amb animals, però no oblideu fer una bona planificació per evitar imprevistos. Esperem que aquest recull de consells us sigui d’utilitat, i per qualsevol dubte, contacteu amb nosaltres per a més informació.

Des de Vovet us desitgem bon viatge a tothom!